El Cicle de Cinema Africà també compta amb un monogràfic especial editat per La Directa

la_directa_diari_mostra_africana
21/05/2018

El diari català torna a col·laborar amb La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat per ampliar les temàtiques de la programació. 

Una vegada més, el diari La Directa es converteix en un dels principals aliats de La Mostra. El mitjà català aborda amb una mirada crítica i contrastada les diferents realitats del nostre entorn, i més enllà de les nostres fronteres, motiu pel qual connecta amb tanta sintonia amb els objectius de les programacions de CineBaix. Per quarta vegada, els seus periodistes posen a disposició dels espectadors i espectadores un monogràfic gratuït amb motiu del Cicle de Cinema Africà, que es celebrarà del 24 al 28 de maig. 

El document es pot aconseguir a les instal·lacions del cinema santfeliuenc, en format imprès, i també es pot consultar online. Després d'una introducció al cinema africà de la mà de l'Ignasi Franch, periodista i crític de cinema, el diari continua submergint-nos en una col·lecció d'articles sobre temes tan diversos com les relacions entre l'Estat espanyol i Guinea, segons l'historiador Jordi San Gisbert; el pes de la identitat negra a Sud-àfrica, per Fernando Díaz; el projecte Boxgirls per acabar amb les barreres de gènere a Kenya, escrit per la consultora en gènere, esport i transformació social Alison Carney; l'ús de les xarxes socials i Internet al continent africà, entre la censura i la possibilitat de rebel·lió, segons Carlos Bajo Erro; i la lluita contra l'imperialisme, per Eloi Pareja Seca. Sis articles farcits d'investigació i dades, però també amb l'opinió experta de sis professionals en la matèria dels que podem aprendre. No podem saber-ho tot fora de les nostres fronteres: deixem que aquestes mostres de bon periodisme ens ajudin. 

Com es desprèn d'aquest nou monogràfic, el Cicle de Cinema Africà arriba a CineBaix carregat de moltes idees i reflexions, obrint una finestra única cap a una cultura -que no és una, sinó moltes- que habitualment hem de veure minimitzada o maltractada. Les pel·lícules -especialment les que conformen la programació d'aquesta primera edició- ens mostren les històries, que, amb els cinefòrums que tenim preparats -on es parlarà de feminisme, anticolonialisme i esclavitud- i l'ampliació de continguts que ens dóna aquest monogràfic de la Directa, es poden convertir en una experiència única per mirar, potser per primera vegada, a la realitat actual de l'Àfrica.