El Cicle de Cinema Asiàtic arriba del 25 al 29 de gener amb una programació única

20/01/2018

La primera programació de cinema asiàtic dins de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat ens porta dues estrenes absolutes a l'estat, debats sobre problemàtiques mundials i l'última joia de Hong Sang-soo. 

CineBaix comença 2018 amb les energies a punt. Després de constatar la bona salut de La Mostra, que el passat mes de novembre va celebrar la seva onzena edició amb un èxit aclaparador, el cinema local de Sant Feliu de Llobregat s'ha proposat expandir la seva programació en quatres mostres anuals, que corresponen a algunes de les seccions que ja vam conèixer a la passada edició: cinema asiàtic, cinema africà, cinema llatinoamericà i cinema del Llevant i el Sud de la Mediterrània. D'aquesta manera, ofereix la possibilitat d'observar a través d'una finestra privilegiada -la del cinema- un bon grapat de cultures i problemàtiques socials que s'estenen més enllà de les nostres fronteres. 

El Cicle de Cinema Asiàtic donarà el tret de sortida a aquesta nova estructura de la programació. Del 25 al 29 de gener, CineBaix acollirà les històries orientals de directors de renom com Hong Sang-soo (En la playa sola de noche), conegut com el Woody Allen coreà, i pel·lícules premiades internacionalment com Yo no soy Madame Bovary de Feng Xiaogang, guanyadora de la Concha de Oro a la Millor Pel·lícula al Festival de Sant Sebastià, o Alma mater (Insyriated) de Philippe Van Leeuw, premi del públic a la passada edició del Festival de Sevilla i també al Festival de Berlín. Aquesta útlima, juntament amb Celestial Camel (Nebesnyy verblyud) de Yuri Feting, seran estrenes absolutes a l'estat espanyol.

Uns dels temes més candents de La Mostra serà el debat sobre la dictadura comunista a Corea del Nord. La situació del país dominat per Kim Jong-un continua provocant una fascinació a nivell mundial, i és per això que comptarem amb la presència d'un expert en la matèria per aprendre una mica més sobre ella. El periodista Eduardo Luque estarà diumenge a les 20.35h a CineBaix per presentar i debatre sobre la pel·lícula documental El sueño coreano, de l'Álvaro Longoria, on coneixerem a l'únic occidental que treballa pel règim comunista nord-coreà, Alejandro Cao de Benós

La situació als països àrabs també seran objecte de debat en aquest cap de setmana de cinematografia social. El debat l'obrirà la pel·lícula Alma mater dissabte a les 19h, i el continuarà l'experta en conflictes geopolítics Nazanín Armanian, en una conferència sota el nom Revoltes i guerres pels recursos naturals: de Síria a Iemen.

Un total de 13 països diferents col·laboren en les 9 pel·lícules de la programació, que pots consultar íntegrament aquí

No perdis l'oportunitat de viatjar a Àsia sense moure't de Sant Feliu! T'esperem!